четвъртък, 16 декември 2010 г.

Магарешка утрин



"Тази сутрин Мокси мразеше света. Бяха му противни тревите, дърветата, птичките, песните им, росата, слънцето и топлината на слънцето. Мразеше ги, но тайно се радваше, че ги вижда още веднъж, че всичко си е на мястото, че ей сега ще се изправи на крака да се напасе хубаво след безсънната нощ. Спомените за тази нощ нахлуваха в главата му, но магарето ги гонеше, не искаше да си спомня за станалото, а мисълта, че е първото магаре, успяло да види привидение, не само че не го изпълваше с гордост, но предизвикваше отвращението му. Да, Мокси се отвращаваше от мисълта, че е приятел на Димби и Домби, но се презираше, че е приятел на оня, дето и името му не бива да се спомене, този, който иска на пипне всичко, да види с очите си, да чуе с ушите си и да помирише с носа си. Че то, както върви, този никаквец някой ден ще поиска да види какво има в собственото му сърце."

Някои сутрини се чувствам като магаре.
:)))

13 коментара:

  1. Не бива така, Ел. Виж какъв прекрасен ден е! Е, малко е под нулата, ама, като си направиш едно горещо какао и си зобнеш дъхаво сено, всичко се оправя! :D

    Между другото честит рожден ден на Джейн Остин. Това да станеш на 235 години без да те забравят хората, си е постижение.

    ОтговорИзтриване
  2. Напасох се с ароматно сено, сега отивам да преживям. :)

    Прекрасен ден е, Ностро, но не е петък!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама днес какво ви става на всички! Където попадна - мрачни настроения. Да не би да е от кучия студ навън. Вали сняг, а температурите са под нулата. Но това е временно. От утре започва бавно затопляне!:) Хайде стига с тези магарета:)Дай една усмивка и погледни всичко от хубавата му страна! Прегръдки, Ел!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Цвети! Как го поддържаш тоя дух?:)
    А отвън е наистина приказно.

    Толкова много исках сняг - и ето! Имам го, а съм тъжна...

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно време за строене на снежни човеци! Вече съм приготвил един голям морков, който ще предопредели и пола на снежното човече!

    Ел, я не се офлянквай, ами почвай да строиш и ти. Предизвиквам те на състезание за строене на най-хубав снежен човек!

    И да не се измъкнеш!

    ОтговорИзтриване
  6. Сериозно ли? Отправяш ми предизвикателства?
    :D
    Мен ме мързи до ледената пързалка да си замъкна снагата, ти за строежи ми дрънкаш..хахх
    :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Ел, денят почти свърши. Успя ли да направиш някоя магарийка (знаем, че имаш талант) за радост на колегите или на домашните любимци? :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Въх, що ли се сетих за онзи виц:
    "А магарето какво беше, мъжко или женско?" :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Точе, не знам дали аз съм причината, но компа не ще да се включи, радиото не работи, климатика стърже и хлипа...изобщо много съм разстроена, защото няма нищо здраво, което да счупя!
    Всичко е разнебитено!
    :)

    Ахаа, ДИве, магарешки работи :)

    ОтговорИзтриване
  10. Ьхь,има и такива магарета дето искат да "пипне всичко, да види с очите си, да чуе с ушите си и да помирише с носа си",нямат имена и ги е страх да погледнат в собствените си сърца.:))
    Магъосник pinokio

    ОтговорИзтриване
  11. Магьосник Пинокио, то ако надникна в собственото си сърце...ще взема да се изплаша.
    ;)

    ОтговорИзтриване
  12. Честита Коледа!
    Магъосник pinokio

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.