петък, 17 февруари 2012 г.

Минотавърски дегоби*




       Отправена ми бе любезна покана от Ламот, който наскоро разкри потресаващи детайли от тайния дневник на Зори, разбиващи куп познати митове, а аз днес съм зашеметена от неволите на Орфей при Владо... плюс туй мисля че е редно да изтрия петното, което така небрежно се лепна върху Минотавъра и неговите наклонности.


       Та живеело си това странно същество в мир и хармония най-вече със себе си и недоумявало защо това не се получава и с околната му среда. Никому нищо лошо не правило и считало за напълно необосновани и неуместни виковете и бягствата, породени от вида му ( външния естествено, пък даже не бил и блондин да имат някакви мотиви нещо...)

       Но не му и пукало много, щото си имал хоби. Творческият му екстаз го дарявал с щастие, а плодовете на удоволствието му ( някак не върви да употребявам думата труд тук) били толкова красиви, че изпълвали личната му вселена с красота , светлина...и доста прах, ако трябва да бъдем точни.

       Минотавърът бил запален по плетките.

       Един ден му дошло до гуша от крясъците на случайно минаваща покрай пещерата му баба ( отдалечавала се куцайки, което правило признаците на затихване изключително травмиращи** ) и му хрумнало да наеме известният по това време архитект и виден социопат Дедал. Поставил му нелеката задача да му построи жилище, чийто достъп да е силно ограничен до границите на възможното ( и на невъзможното..изобщо де що има граница стигнал ).

       На Дедал не му дремело, а и бил човек със замах. За пет часа дегобанско време построил невиждана дотогава постройка, която имала ъгли с градуси непознати на никой себеуважаващ се транспортир, а на някои ъгли даже им липсвали и лъчи. За сметка на това били мрачни, сприхави и постоянно изменящи положението си.
       Нарекли я Лабиринт.
       Настанил се Минотавърът уютно стандартно – запалил си камината, разгонил хлебарките, легнал пред нея огрян от проблясъците на свещите... и грабнал плетката.
       По едно време чул някакви викове, които буквално размазали душевния ми мир, нирваната и газената му лампа за кратък отрязък от време ( около 2 сантиметра в пространствен двуизмерен вид ). Скочил и се внезапно се оказал гърди в гърди с красив, полугол младеж.
- Що дириш ти и как влезе в покоите ми? - попитал Минотавъра.
- Ти имаш нещо, което много искам аз да притежавам – многозначително прошепнал младежът и погледнал надолу. Тук рогата на нашия герой взели да туптят в неподозирано за него вълнение, но щом проследил погледа на непознатия видял точно кое има предвид...
       Възмущение, негодувание, алчност и страсти се сблъскали и трансформирали в дива, еротична битка за кълбо прежда, затъркаляли се двамата герои из пода, затривайки поне три нации и две хиляди животински вида, които тихо и кротко, незабелязано от никого си съществували там от незапомнени времена...


Не ми се иска да разкривам какво станало, когато влязла икономката Ариадна и решила да защити интересите на господаря си...

Легенда ( не в този смисъл, а в другия ):

*дегоби – това са тегоби в системата Дегоба.

** тъй наречения дроплеров ефект – когато дроплата бяга панически , шумът от падащите и пера затихва постепенно.

:))))
Това е! Отивам да хапна обилно! :)))

29 коментара:

  1. Тезей и минотавъра си дърпали косите и се налагали с възглавници заради плетки!! Това е било!!!

    Ама Ел, защо Ариадна не е гола, а младежът е гол? Не е честно :р

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ламот, Минотавъра би трябвало да бъде зает с безумни шевове в банята :р Който шиеше с грандиозни мастурбации :р
      А Ариадна използваше скалпел . Както в новото ПОСЛЕДНО ТАНГО В ПАРИЖ :р
      http://rutor.org/torrent/169739/styd_shame-2011-ts-ot-subvoice

      Изтриване
    2. Вал, това много страшно... :)))

      Изтриване
  2. Златно руно, златна прежда, какъв им е зора на тия митологични герои.
    Ел, искам пак да обясниш това за дроплеровия ефект и важи ли за други пернати, като гъски, големи бели птици, но не лебеди и папагали например? :P

    ОтговорИзтриване
  3. Вероятно, точно така се е случило:) Имах учител, който шиеше гоблени и плетеше на една кука и казваше, че това било невероятно преживяване.Някой ден, когато и ако успея да се пенсионирам, може да опитам:)

    ОтговорИзтриване
  4. Праилно, мацката без потник или вуйнъ :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ламотей, нещата не винаги са това, което изглеждат!
    Даже понякога изобщо не изглеждат! :)))

    Ариадна има акъл и вкус, а Тезей е бил бедняк. За сфера прежда, такъв шум.... :)

    Ностро, не са имали алхимици най-вероятно. :)
    Да ти приличам на орнитолог или гъска? Е, за второто по-може... :)

    Хахх, Владо - мен лично бродирането например много ме изнервя. Почти бях на границата да полудея, когато трябваше по трудово да се бъхтя... :))

    Ааа Тру, студено - ще са разсополиви Ариадна, че и Тезей не мож я стопли. Като го гледам - краката му ще са лед! :))

    ОтговорИзтриване
  6. Ел, Флюбих се в добичето, разкошно е с тези накичени роги. :) Имам и един въпрос, обаче ще го оставя за после, след културната дискусия.

    ОтговорИзтриване
  7. Ееехх, Точе - мечта, нали? Тих, кротък, домошар с прилично количество косми по ръцете...
    Сподели въпроса, че едно некултурно и следобедно съм се настроила. :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Погледнах за всеки случай къде съм се снимала, няма грешка - мъжовете от онова време все с едни фъстъчки отпред са ги изобразявали и по без нищо. Твоят младеж да не би да е много надарен и затова да си го завила с пишималче, за да ни спестиш въздишките? :)

      Сори, че тъкмо натам ми тече мислата, обаче тези дни се боря непрекъснато с всевъзможни валове, шнекове и други дълги неща, дълбокообръщачи, продълбочители и т.н., а цяла сутрин се чудя що е то разпорка и как да я кръстя на чужд език. Та тва, инжИнерите, не са като хората - няма ли по-прости думички за тях, че все такива многозначителни използват? :(

      Изтриване
    2. Точе, трябва да е с голям дълбоковоз, пък може и даже плугокоп...
      Ти сигурна ли си,че това са аграрни термини и че Светата Инквизиция няма пръст в тях? Примерно "разпорка" звучи много страшно. Иде ми за се захлупя под одеалото... :)))

      Изтриване
    3. А, нИдей, не било от арсенала на Торквемада. :) Оказа се, най-общо казано, нещо напречно и неподвижно, което подпира други неща да останат успоредни. :)

      Изтриване
    4. Това ми звучи като изобретение на оня нехранимайко Евклид! :)

      Изтриване
    5. Мне, родна инженерна мисъл е. Нали инженер произлиза от гений. :D

      Изтриване
  8. Сега поне знам кой ми сви куките!

    ОтговорИзтриване
  9. Миленче, на най-свидното ни посегнаха! :)))

    ОтговорИзтриване
  10. :)))
    За идеята ти прехвърлям 13% от бъдещите печалби след пет-четири-три секунди!

    ОтговорИзтриване
  11. Дего/е/ба тоя Минотавър, ей! /на първата рисунка прилича на една моя позната, не за друго/ :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И тя предполагам също е с нежна и леко ранима душевност? :)))

      Изтриване
  12. абе като гледам.. не си променила много тезата на Ламота.. зоофилия, мъжка любов.. все допирни точки :))

    ОтговорИзтриване
  13. Ххаха, не знам за душевността, но визуално са 1-към-1... минус плетката, разбира се. :D

    ОтговорИзтриване
  14. а, аз нямам нищо провит, само смятам, че трябваше да доразвиеш повече историята. като един истински холивудски блокбастър си съкратила от интересната част :)
    признай си, че е с цел това :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Признавам, че е от мързел. :)
      Пък и така ми се спи, та едвам мигам с фаровете...

      Изтриване
  15. Не е честно, едва сега имам време да кажа, че съм така запленена от Минотавъра, че аха-аха да си пална 7-8 тома с елински митове, барабар с Аполодорчо и Хезиодчо - то бива да лъжат тия, ама чак пък толкова. Сега ми се изясни част от историята и съм благодарна до дъното на душата си, за поучителното представяне на този мит.
    Имам само една забележка - не си предала щафетата - ръчкай още жертви да разказват! Ааааааа :P

    ОтговорИзтриване
  16. :))) Зори, да, да! Пални нещо,ако трябва два -три оракула, че голям студ наистина, пък и без това никаква работа не вършат!
    Който иска нека се чувства свободен да се включи.
    Ако Ламот предвидливо не ме беше подкупил с печени гълъби и амброзия, едва ли щях да разкрия тия ужасяващи и излагащи подробности по-горе... :)))

    ОтговорИзтриване
  17. Е, как става така? Теб подкупва с пилешки бутчета и бира (това за гугутките и амброзията хич не ми го пробутвай), а с мен и едно кафе не ще да изпие!!!!
    Знам, че мъжете са крехки създания и не е добре да ходя с метла по улиците, опитвам се и брадавицата от носа да си махам на 2-3 месеца, ама... пусто не се получава - просто вече съм в безизходица и мисля да почна да фъкам килимчета за успокоение на нервите...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, боя се че аз съм твърде страшна и той не смее да ми откаже никаква храна!
      :)))

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.