вторник, 29 ноември 2011 г.

Булгериън бизнес

    Недоумявам как може да се случват все още такива неща, освен да го оправдая по най-елементарен начин със съществуването на мутанти в България. Те не са виновни, че са такива. Виновни са обгазяването от Лукойл, шистовия газ и чалгаджийките.
  Един от нашите клиенти отива в София и получава пратка за нас директно от спедитора.
  Без наше знание и позволение.

    Налице са две престъпни деяния – от страна на клиента ни, който си е присвоил стока, която все още не е негова и от страна на спедитора, който отдава пратката на непознат човек, непредставил по никакъв начин, че има право да получава пратки, адресирани до нашата фирма.
  Не знам какви са процедурите при другите фирми, но за 11 години работа тук, при положение, че освен другата лудница се занимавам с около десетина транспорта месечно, за пръв път ставам свидетел на подобно непрофесионално и двустранно безотговорно отношение.
  Може пък коледния дух да разбърква умовете на хората, знам ли...

Просто седя и се чудя... Пък даже и не седя. :)))
Картинка.

15 коментара:

 1. Като ти гледам списъка от фенове, веднага ми става ясно от кои си ....

  ОтговорИзтриване
 2. Пък аз даже не се и чудя, защото лично аз също бих отишъл например при Дядо Коледа, за да си взема подаръка по-рано. Няма да те чакам да ми го подариш чак на Нова година я! Какво са, книги ли? Ако не, дано е нещо с шоколад!

  ОтговорИзтриване
 3. Страшно се радвам, че има прозорливи хора, на които от един поглед им стават ясни неща, убягващи ми вече столетие... :P

  Аве, Ностроооо - що не свиркаш, че съм имала и фенове? :( Можех да се възползвам!
  Кога ще ходим при стареца? :)))

  ОтговорИзтриване
 4. Ел, има два варианта:
  1. Махаш с ръка, защото при клиента ви работят само седмачета (което обяснява бързането им), а в софийския си офис спедиторът е назначил само кифли и дебилчета (съвсем спокойно дали чужда пратка на неупълномощено лице), свиркаш си и си гледаш останалата работа.
  2. Шефът ти провежда един високо интелигентен, културен и поучителен разговор с клиента ви (възможно е негов служител самоволно да е проявил излишно усърдие в борба за коледни премии), след което съди спедитора.

  Работила съм много с въпросния спедитор (с различни офиси) и съм ги препоръчвала като точни, коректни и с по-приемливи цени. Убедена съм, че издънката не е част от фирмената им политика за борба с конкуренцията и ухажване и запазване на клиенти, а е резултат от грешка при подбора на персонала им. Случва се често и в други добри фирми и недоглежданията си виреят дълго и спокойно, ако някой като вас не сигнализира.

  П.П. И от кои си, Ел, че и аз не разбрах? :Р

  ОтговорИзтриване
 5. Точе, много ясно, че на спедитора няма да платим, тъй като не сме получили пратката си.
  Не знам как ще се развият нещата, но прибързването винаги води до много проблеми...
  Както и да е! :)

  П.П.Не знам от кои съм, но явно Лили вече не ми липсва! :P

  ОтговорИзтриване
 6. Това е конспирация на световния масоно-юдеизъм и ционизъм!
  :P

  ОтговорИзтриване
 7. На мен (и не само) пък ми липсва Лили-Пипи. :( Толкова любов и романтика пръскаше из блоговете ...

  ОтговорИзтриване
 8. И в частност на псевдо-икономическата мафия! :P

  ОтговорИзтриване
 9. Да де - и на мен ми липсваше. Много.
  До днес!
  ;)

  ОтговорИзтриване
 10. да бе, Ел, кажи на Лисаната да сподели от кои си, че да знам какви приятели имам..
  освен това се чувствам измамена!!! Ностро има подарък за коледа/нова година, а аз нямам?!?!?????? вече плача безутешно! приседнала до прозореца, роня ситен маргарит, попивам го с копринена кърпичка и си мисля за несправедливостите на живота и непосилната лекота на битието.
  а за Лили-Пипи страдам най-много.

  колкото до случката - варианта да ги съдите стои ли? то вероятно зависи от това какво точно е било в пратката, но от личен опит съм забелязала, че културният, високоинтелегентен и поучителен разговор, който Точето предлага, работи само със също толкова културни, високоинтелегентни и поучителни хора. с други думи - с идиоти се разбира човек само по идиотски (да ме прощава Ирония)

  ОтговорИзтриване
 11. Не знам. Но ме глождят съмнения, че сме от пернатите. :)
  Ностро не го знам как се урежда, но вече разполагал с плановете на хамбарите на лапландския старец и е замислил да остави бедните дечица без книжки с картинки!

  Разбира се, че може да ги съдим. Още повече, че те писмено признаха, че са я дали на друг.
  Аз пък си я застраховах / каквато съм завеяна някой път пропускам :))) / , така че би трябвало да ни платят от няколко страни... ;) Подаръци ще има за всички от сърце!

  ОтговорИзтриване
 12. пернати, съскащи или и трите? :)
  Ностро отдавна го подозирам в нечисти намерения :))

  те не ви ли се застраховат автоматично?
  а ако има подаръци, най-добре човек им се радва, като ги споделя с приятели (били те пернати или не) :)))

  ОтговорИзтриване
 13. Когато въпросът опира до книги, ситуацията е на живот и мляко с какао. Тоти, ти къде си криеш 15-те книги? :P

  ОтговорИзтриване
 14. ако искаш да знаеш, Ностро, моята библиотека е стратегически разпръсната на три тавана, апартамент на бивш мъж и две приятелки (различни апартаменти, да вметна за протокола). тъй че набезите ти към моите ценности са обречени на неуспех. :)

  п.п. 15 книги? колебая се между отговорите "прекалено готина съм, че да притежавам (и да се занимавам с) книги въобще" и "че то само любовните романи, дето Моти ги споменава, са ми над 30", така че ти си избери.

  ОтговорИзтриване
 15. Любовните романи ще ги оставя за Ламот, ама то с това разпиляване на ресурси май и другите 15 няма да припаря. :(

  ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.