сряда, 5 май 2010 г.

Ламотхски истории...

Дълбоко развълнувана от жеста на ламотхските жители, да изваят с голи ръце и ентусиазъм статуя на получовешкия ми облик:

реших и аз да сторя нещо добро за тях.(Още повече, че съм гузна за смъртта на главния изпълнител, както ми бе известено) За тази цел свиках на тайна сбирка всички властолюбци и подло прилагайки им сексуален и интелектуален натиск ги убедих да гласуват положително за следните благини:

1.От утре – четвъртъкопетък / по Анкх-Морпоркско време / се пуска новата линия Юго-Северо-Натам с чисто нови маршрутки. Те са удобни, ерго-троло-елфономични, снабдени с еъркъндишинъри от най-нов тип с вграден ароматизатор. Събират поне двадесетина средно големи, но добре изпотени ламотхци. За развлеченията по време на отегчителното чакане по спирките също е помислено – предлагат се мини-бейзбол игрищенце, зала за шахматисти-дебютанти, както и мини-бар „Добре дошли в духовния свят“, обслужван от обичания от всички митрополит Николаймс. За най-отдалечените дестинации е предвиден риболовен туризъм. Все пак внимавайте понеже рибата е само една, просто средства няма, господа – криза е!


2.За всички, които не понасят машинизираните превозни средства, осигуряваме еднорози, последна реколта. Владеят писмено и устно стотина диалекта, така че няма да има никакви затруднения при навигацията им. За всеки случай, понеже както знаете еднорозите са много разсеяни, всеки от тях е придружен от опитен летец – птицечов, който да следи отвисоко и глобално траекторията на нечифтокопитното:

3.Кралят на Ламотх, собственоръчно омаян и принуден да изпие голямо количество твърд алкохол от моите невинни ръце, във весело и еуфорично-похотливо настроение подписа кралски декрет за амнистиране на всички тролове, елфи, джуджета и дракони, неволно попаднали в тясните килии на страноприемница „Скокливото пони“ и премахна данъчното облагане на всички ламотхци – кореняци!

4.Документът бе щателно огледан и проверен за технически и правописни грешки от строга комисия:

Най-накрая мъдрият елф мацна и той подпис, с което окончателно завърши цялата галимация.

Искрено Ваша – Nightwish El

9 коментара:

  1. Вие двамата трябва да издадете роман с кореспонденцията си в духа на "Опасни връзки" и да я кръстите нещо от рода на "Опасни гъски", че много ме кефи битовизмът, който струи от горните слова - то не бяха "изпотени ламотхци", GPS-птицечовки и т.н. и т.н...

    Аз ще съм първият дето ще се нареди за автограф. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ахахх - Nostromo, много любовно го раздаваш!
    Аз тук за политика говоря, а ти!
    :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ами тя политиката е като любовта - веднъж опариш ли се и после цял живот дамгосан ходиш... :D

    ОтговорИзтриване
  4. И мен ме набара палачът от Лил, та си имам един жиг на рамото ;)
    Но съм добре - аз като гледам другите - що драми, мъка...
    Ей затова - "сърцето ми от камък е", дето се пее в една песен.
    :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ахахаааа! "Опасни гъски"! Много добре! :):):)

    ОтговорИзтриване
  6. лол лол хаха
    туй то, ламотхци първо пият, а после мислят :)
    нововъведенията в градския транспорт са ЕПОХАЛНИ за ламотхци, чийто най-бърз транспорт са камили с газове (реактивокамили). Благодарение на Nightwish El ламотхци се докоснаха до техниката. НО...
    СИ ПУСНАЛА ТРОЛОВЕТЕ! :@ Троловете в ламотхланд са сексуално извратени същества с каменни инструменти. Ужасно е да те преследва трол с аматистов член или тролка да те фрасне с ахатови гърди...леле...

    Иначе чудесна фантастична проза :Р

    ОтговорИзтриване
  7. аметистов исках да кажа де :)

    Ностромо, видя ли русото австралийче какво направи :)

    ОтговорИзтриване
  8. Щом си рекла...привет-мривет, и от мен !
    Радвам се, че открих това забавно местенце, което тепърва ще разгледам с огромно удоволствие...!

    ОтговорИзтриване
  9. * и на мен ми хареса "Опасни гъски". Има развитие тая идея...
    * аметистов? Уау!
    * благодаря за добрите думи!

    С тая тъпа водоустойчива клавиатура много трудно пиша. И сапуна ми се изплъзва!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.